Annons

Företagens webbplatser kvalitetsgranskas

Läkemedelsindustriföreningen har i tysthet introducerat ett nytt kvalitetsgranskningssystem för läkemedelsföretagens information på webben.

24 feb 2005, kl 14:39
0

Annons

Certifiering av sajter inom det nya systemet sker genom en symbol och kräver bland annat att informationen följer de så kallade NBL-reglerna. Det är branschens eget regelsystem för granskning av marknadsföring och information.

? Syftet med kvalitesmärkningen är att skapa en större öppenhet för webbanvändarna och underlätta deras värdering av läkemedelsinformation på nätet, säger Cecilia Kennerfalk, projektansvarig på Läkemedelsindustriföreningen.

Förutom Lifs medlemsbolag är systemet öppet för företagen i de mindre och medelstora forskningsorienterade läkemedelsföretagens förening IML.

IGM övervakar

Webbplatserna övervakas i det nya systemet fortlöpande av Läkemedelsindustrins informationsgranskningsman (IGM). Överträdelser av reglerna kan leda till att man förlorar sin certifiering.

Det nya systemet har sjösatts men har ännu inte börjat marknadsföras. Ett 60-tal sajter var i skrivande stund kvalitetsmärkta.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng