?Hela Sverige är som en klinisk prövning för Apoteket AB?

Intressant med e-handel med läkemedel och praktiskt, tror jag… För visst klarar alla förpackningar av att passera genom ett brevinkast eller… Ju fler förpackningar i en försändelse, desto lättare för paketet att komma igenom brevinkastet… Om inte, får kunderna väl hämta ut försändelsen hos närmsta Postombud, tämligen ofta samma ställe som Apoteksombudet. Men det kanske […]

26 sep 2006, kl 20:05
0

Intressant med e-handel med läkemedel och praktiskt, tror jag…

För visst klarar alla förpackningar av att passera genom ett brevinkast eller… Ju fler förpackningar i en försändelse, desto lättare för paketet att komma igenom brevinkastet… Om inte, får kunderna väl hämta ut försändelsen hos närmsta Postombud, tämligen ofta samma ställe som Apoteksombudet. Men det kanske finns fler Postombud än Apoteksombud? I så fall ökar ju tillgängligheten i alla fall?


Som kund (antar att Apoteket AB förväntar sig ett eller flera recept?) behöver du bara gå in på ett apotek och anmäla dig, under förutsättning att du skaffat e-legitimation och kanske har ett e-postkonto… Alla kroniker och multisjuka i den äldre generationen vet precis vad jag talar om, de gör ju inget annat än surfar på nätet?


Intressant med e-handel med läkemedel och säkrare än vanligt apotek, tror jag…


Hörde i debatten att internetapotek inte är ett seriöst sätt att sälja läkemedel, men det oseriösa gäller visst endast icke-Apoteket AB-monopolapotek?


Uppföljning per telefon av medicinering är visat effektivt och ökar kvaliteten/säkerheten i behandlingen, men det gäller endast Apoteket AB:s personal, inte professionen i övrigt?


Apoteket AB har ju tydligt visat vad säker e-handel är vad gäller det receptfria sortimentet?Intressant med e-handel med läkemedel och billigare för kunden, tror jag…


E-handel sparar (möjligen) pengar åt Apoteket AB, inte kunderna. 20 kronor kostar det att få hemlevererat, men lämnar du dina recept hos ett apoteksombud kostar det inget extra? Och till någon måste du åka i vilket fall som helst, för att hämta ut dina läkemedel, för det är få med så stora brevinkast som krävs? Brukar inte e-handel vara en ekonomisk fördel för kunden??


Det finns mycket intressant med Apoteket AB:s satsning, men jag undrar om de tänkt färdigt.


Hela Sverige är som en klinisk prövning för Apoteket AB. Enda skillnaden är att man inte gjort en etisk prövning av detta gigantiska försök. Och prövningen innehåller en selektionsbias av stora mått. Vi, lite yngre datortillvanda med få läkemedel (oftast korta kurer av t ex antibiotika) är inte de som skulle vara mest betjänta av ökad tillgänglighet. Vi rör så mycket på oss i alla fall. Det enda vi önskar är lite kortare köer på apoteken?


Prövningen kommer nog att fungera. Det kommer professionen att se till! Det blir de som får lappa ihop hålen i huvudkontorets tankar?


Farmacevt i vården

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng