Annons

Handlingsplan ska stärka life science

Branschorganisationer lanserar plan med 25 åtgärdspunkter som ska stärka konkurrenskraften för svensk life science.

21 okt 2014, kl 11:21
0

Tillsammans presenterar Lif, Swedish Medtech och Sweden Bio en åtgärdsplan som ska stärka svensk life sciences konkurrenskraft. Branschorganisationerna menar att det saknas en sammanhållen strategi för att kunna ha nytta av tidigare gjorda insatser. De vill nu att det ska gå vidare till åtgärder.Organisationerna anser att regeringen bör utforma en ny life science-strategi och att de föreslagna punkterna i planen kan vara en början.

Åtgärderna är uppdelade i sju områden som bland annat handlar om att stärka tidig forskning och utveckling, ge vården utrymme att använda nya innovationer och kunna delta i utvecklandet av nya metoder. Dessutom bör etableringar i Sverige göras attraktiva och en samordning och marknadsföring av branschen behöver förbättras.

I en debattartikel i Göteborgs-Posten betonar företrädare för organisationerna att tre redan gjorda utredningar direkt bör omsättas i praktiken. Dessa är Starka tillsammans, nationella E-hälsostrategin och Biobanksutredningen. Man vill också att det statliga riskkapitalet ses över och att det skapas en struktur som bidrar till en långsiktig finansiering för företagens hela utvecklingskedja.

Uppmaningen går till statsminister Stefan Löfven att direkt komma igång med åtgärder.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng