Annons
Han tar över CHMP efter Salmonson
Harald Enzmann är ny chef för den europeiska läkemdelsmyndighetens EMA, vetenskapliga kommitté, CHMP. Foto: EMA.

Han tar över CHMP efter Salmonson

När Tomas Salmonson från och med september lämnar posten som chef för CHMP lämnar han över ordförandeklubban till tysken Harald Enzmann.

24 sep 2018, kl 10:47
0

Annons

Efter maximal tid, två gånger tre år, lämnar Tomas Salmonson sitt uppdrag som ordförande för den europeiska läkemedelsmyndighetens, EMA, vetenskapliga kommitté CHMP.

Ny chef blir tysken Harald Enzmann, som i och med kommitténs nyligen avslutade septembermöte tog över ordförandeklubban.

Harald Enzmann är utbildad läkare och arbetar för den tyska motsvarigheten till Läkemedelsverket, BfArM, där han är chef för avdelningen Europeiska och internationella affärer.

Enzmann har varit medlem av CHMP sedan 2005 och varit vice ordförande sedan oktober 2016.

– Som ordförande kommer jag att försöka uppmuntra kommitténs åsikter på ett konstruktivt sätt, uppmuntra medlemmarnas engagemang och strukturera våra vetenskapliga diskussioner för att främja konsensusbeslut, säger Harald Enzmann i ett uttalande i samband med tillträdet.

CHMP kommer att välja ny vice ordförande vid sitt möte den 15 till 18 oktober.

En längre intervju med den avgående CHMP-ordföranden Tomas Salmonson kommer på Läkemedelsvärlden inom kort.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng