GSK förändrar ledningen

Svenska delen av Glaxosmithkline genomför nu en ytterligare omorganisation. Den här gången är det ledningen under nya vd:n Neil James som genomgår förändringar.

8 okt 2008, kl 12:54
0

Omorganisationen sker för att ytterligare anpassa företaget till de förändringar som sker inom landstingen och staten.
?  Tidigare hade man en stor säljkår som åkte runt och sålde läkemedlen. Nu ligger besluten på andra ställen och vi måste nå viktiga beslutsfattare, säger företagets kommunikationschef Ann-Sofie Glans.

I omorganisationen har tre affärsavdelningar slagits ihop till två och 6 personer har slutat. I ledningsgruppen arbetar nu, förutom vd Neil James, Fredrik Juserius som kommer att ansvara för hela läkemedelsportföljen förutom vacciner, Birgitta Wikman Erlandson som ansvarar för vaccinerna och Johan Thor som kommer att ansvara för företagets nya affärsutvecklingsavdelning.

Företaget har också anställt tre nya personer som bland annat ska ansvara för arbetet med prisförhandlingar och prisstrategier, upphandlingar och anpassningen till den omreglerade apoteksmarknaden.

GSK genomgick en större omorganisation förra hösten. Då togs resurser från läkemedelskonsulenter till tjänster som arbetade närmare vårdens beslutsfattare som läkemedelskommittéer och liknande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng