GSK bekräftar besparingar

De neddragningar i Glaxosmithkline som annonserades tidigare i veckan har
nu bekräftats. Företagets vd Andrew Witty vill inte lämna ut några
exakta siffror på hur många anställda som kommer att drabbas men till
2011 ska över två miljarder dollar sparas.

6 feb 2009, kl 14:08
0

Annons

De kommande nedskärningarna uppges vara en del i GSK:s omstrukturering och inte en effekt av finanskrisen. I samband med att företaget presenterade sin kvartalsrapport på torsdagen meddelade ledningen att besparingar på 2,5 miljarder dollar fram till 2011 är att vänta. Tidigare i veckan rapporterade brittiska medier om att upp till 6000 jobb skulle bort men några siffror eller var i den globala verksamheten besparingarna ska ske ville inte vd Andrew Witty säga.

 Enligt nyhetstjänsten First Word har företagets försäljningssiffror dalat med 3 procent senaste kvartalet och receptbelagda läkemedel med 4 procent. Storsäljaren diabetesläkemedlet Avandia (rosiglitazon), har sjunkit med hela 17 procent vilket beror på rapporter om allvarliga biverkningar. Totalt minskade nettoinkomsten från 7,6 till 6,7 miljarder dollar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng