Google satsar på life science

Google skapar ett nytt bolag för att lägga ytterligare fokus på life science och bildar nu en fristående verksamhet.

26 aug 2015, kl 08:36
0

Annons

Tidigare har life science-gruppen tillhört forskningsavdelningen Google X, men blir nu en fristående verksamhet. Det presenterade en av Googles grundare, Sergey Brin, i ett blogginlägg.
Målen med arbetet kommer att förbli detsamma som nu, att fortsätta arbeta med andra life science-bolag för att ta fram nya tekniker från tidig forskning och utveckling. Sedan vill man förändra sätten som används för att upptäcka, förebygga och behandla sjuksomar.

Ett stort fokusområde för life science-gruppen är nanodiagnostik. Visionen är att, med hjälp av nanoteknik, upptäcka cancer och andra sjukdomar. Tanken är att kombinera nanopartiklar i blodet med inbyggda sensorer i bärbara enheter.

Life science-gruppen har tidigare bland annat uppmärksammats för sina smarta kontaktlinser, där målet är att personer med diabetes lättare ska kunna hantera sin sjukdom. I ett samarbete med läkemedelsföretaget Novartis håller Google på att utveckla kontaktlinser som kan mäta glukosnivåer. Prototypen är utformad för att mäta glukosnivåer i tårar med hjälp av glukossensorer i miniatyr och trådlösa chip.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng