Godkänt för Alexions senaste

Företaget Alexion,som marknadsför Soliris, har nu fått två nya särläkemedel godkända av EU-kommissionen.

1 sep 2015, kl 09:58
0

Det nya läkemedlet, Strensiq, asfotase alfa, är en långsiktig enzymnersättningsbehandling för patienter med HPP, hypofosfatasi. Det är en livshotande, mycket sällsynt, 1 av 100 000 födda, ärftlig ämnesomsättningssjukdom som bland annat medför skelettmissbildningar.

Strensiq är den första godkända terapin för behandling av HPP. Eftersom behandlingen klassats som särläkemedel har företaget marknadsexklusivitet i tio år.
Företaget förbereder nu marknadsföringen och räknar med att läkemedlet först kommer att lanseras i Tyskland. I resten av EU börjar nu prissättningsförhandlingarna.

Det andra läkemedlet, Kanuma, sebelipase alfa, är en enzymersättningsbehandling för patienter med den mycket sällsynta sjukdomen lysosomala syralipasbrist, LAL-D.

I Sverige är prissättningen för fAlexions läkemedel Soliris, för behandling av aHUS inte klar. Landstingen har sagt nej till en årskostnad på drygt 4 miljoner som företaget begärt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng