Goda resultat för transplantationsläkemedel

Läkemedelskandidaten IdeS som används i samband med organtransplantationer minskar nivån av HLA antikroppar.

15 sep 2015, kl 09:26
0

Annons

Det är en ny fas II studie med data från Hansa Medical vid Akademiska sjukhuset i Uppsala som visar detta. Resultaten presenterades i dag vid kongressen ESOT 2015, Congress of the European Society for Organ Transplantation, i Bryssel.

Forskarna som arbetet med studien drar slutsatserna att behandling med IdeS minskar nivån HLA antikroppar och att läkemedlet har en acceptabel säkerthetsprofil. Den transplanterade njuren fungerade bra utan att visa några tecken på antikroppsmedierad avstötning, enligt studien.

– Resultaten från studien utgör ett starkt stöd för fortsatt utveckling av IdeS inom transplantation, säger Christian Kjellman, forskningschef på Hansa Medial, i ett pressmeddelande.

Bioteknikbolaget Hansa Medical som finns i Lund meddelade i går att Ides beviljats särläkemedelsstatus i USA av läkemedelsmyndigheten FDA.

IdeS är ett bakteriellt enzym som bryter ner antikroppar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng