Generikamarknaden mindre lönsam

För första gången på flera år minskar tillväxten på den globala generikamarknaden i år. Det skriver IMS Health i en rapport där de också förutspår stora förändringar på marknaden framöver.

12 dec 2008, kl 11:26
0

Under 2008 har tillväxten på den globala försäljningen av generiska receptbelagda läkemedel minskat till 3,6 procent. Samma period förra året låg tillväxten på 11,6 procent. Det visar en genomgång som analysföretaget IMS Health gjort. Den minskade tillväxten sker trots att försäljningsvolymen ökat, något som förklaras med att priskonkurrensen ökat kraftigt.   

I sin rapport förutspår IMS Health också stora förändringar på den generiska marknaden. Bland annat tror de att marknaden tydligare kommer att delas upp mellan stora globala företag som försöker etablera sig på nya marknader och mindre lokala generikaproducenter.

På den europeiska marknaden konstaterar IMS att fler och fler grossister och apotekskedjor ger sig in på marknaden för generiska läkemedel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng