Annons

Generaldirektör tillbaka på Läkemedelsverket

I dag kommer Läkemedelsverkets generaldirektör, Catarina Andersson Forsman, tillbaka efter en längre sjukskrivning.

1 mar 2016, kl 09:00
0

Annons

Catarina Andersson Forsman. Foto: Amina Manzoor.

Efter att ha varit sjukskriven i över ett år, sedan januari 2015, kommer Läkemedelverkets generaldirektör i dag tillbaka.

Catarina Andersson Forsman tillträdde som ny generaldirektör den 1 oktober 2014. Hon efterträdde Christina Åkerman som var generaldirektör i sex år, men som sedan inte fick förnyad förtroende av regeringen för ytterligare en period.

När Catarina Andersson Forsman först tillträdde som ny generaldirektör sa hon att hon och hennes medarbetare skulle fortsätta arbeta med att stärka patientsäkerheten och ska förutsättningar för en jämlik vård och omsorg.

Hon är legitimerad läkare med doktorsexamen i medicinsk vetenskap och specialist i röntgendiagnostik samt barn- och ungdomsradiologi. Tidigare har hon varit hälso- och sjukvårdsdirektör för tillsynsavdelningen på Socialstyrelsen. Hon har även varit vd för Sveriges läkarförbund.

Inger Andersson är kvinnan som har vikarierat som Läkemedelsverkets generaldirektör under sjukskrivningen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng