Gemensam vaccinationsstart

Höstens stora vaccinationskampanj har nu inletts. Den började igår över hela landet. Målgruppen är främst äldre Ifjol vaccinerades ungefär hälften av alla som fyllt 65 år mot influensa.

5 okt 2004, kl 12:31
0

Annons

Igår startade alla län sin vaccinationskampanj vilket är nytt för i år. Kampanjen riktar sig främst mot äldre, över 65 år och personer som har hjärt- och lungsjukdomar.

Enligt Socialstyrelsen finns det belagt i undersökningar från flera länder att vaccination av äldre minskar risken för influensarelaterade komplikationer, behov av sjukhusvård och risk för att dö till följd av influensa.
Förra året vaccinerades cirka hälften av alla över 65 år, vilket var rekord. Ju billigare det är att vaccinera sig ju bättre förefaller täckningen att bli visar en undersökning..

fjol hade till exempel Jönköping och Värmland med gratis vaccinering bäst täckning med 66 respektive 63 procent av ålderspensionärerna vaccinerade. I Östergötland och västernorrland där det kostade 160-170 kronor var det bara drygt 30 procent som vaccinerade sig.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng