Gardasil utsett till bästa biologiska läkemedel

Vaccinet Gardasil, som kan förebygga livmoderhalscancer, har utsetts till bästa nya biologiska läkemedel 2006 av den brittiska läkemedelstidskriften Scrip.

16 nov 2006, kl 15:41
0

Gardasil har effekt på majoriteten av de genitala sjukdomar som orsakas av de fyra typerna 6, 11, 16 och 18 av humant papillomvirus. Vaccinet kan också förhindra andra sjukdomstillstånd, orsakade av humant papillomvirus, som uppstår före livmoderhalscancer och som inte är begränsade till livmoderhalsen.

– Priset visar att internationella vetenskapsmän och medicinska specialister ser fördelarna med Gardasil och dess nyskapande egenskaper. Gardasil kan rädda livet på de tusentals kvinnor som trots screening dör i livmoderhalscancer, säger docent Cecilia Young, medicinsk chef Sanofi Pasteur MSD Sverige.

Försäljningstillstånd för Gardasil beviljades i Europa den 20 september 2006, och vaccinet finns nu tillgängligt i Sverige, Österrike, Tyskland, Finland, Storbritannien, Irland, Belgien, Danmark, Nederländerna och Luxemburg. Fler länder tillkommer vid slutet av året.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng