Annons

Fritt fram för Apoteket AB

Vid bolagsstämman i april blir det fritt fram för Apoteket AB att expandera igen.

18 mar 2014, kl 10:03
0

Annons

Vid omregleringen av apoteksmarknaden beslutades att statligt ägda Apoteket AB under en tid inte skulle få ha en marknadsandel som översteg 36 procent.

Idag har Apoteket AB 370 stycken öppenvårdsbutiker vilket motsvarar drygt 28 procent av marknaden. Med koncernens marknadsandel avses kedjans andel av den totala omsättningen på öppenvårdsmarknaden. I och med det det beslut som styrelsen förväntas ta på bolagsstämman den 10 april ska det inte längre finnas några begränsningar för hur stor marknadsandel Apoteket AB får ha.

Kravet på Apoteket AB att förse marknaden med de dosdispenserade läkemedel som efterfrågas förvinner också i och med att även den marknaden numer är konkurrensutsatt.
Det blir också tillåtet för Apoteket AB att liksom andra apotekskedjor marknadsföra sin tjänst med receptexpediering för hemgående patienter från vårdinrättningar.Kvar från den gamla ägaranvisningen är att bolaget fram till den 30 juni 2015 ska behålla de befintliga apoteksombuden. De är idag 693 stycken.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng