Frikänt influensavaccin

Det influensavaccin som används i Italien är säkert, enligt den italienska läkemedelsmyndigheten.

3 dec 2014, kl 09:38
0

De italienska myndigheterna har nu frikänt vaccinet

Två batcher av Novartis influensavaccin med 500 000 doser drogs förra veckan in efter rapporter om dödsfall bland äldre som vaccinerats.Tester som nu gjorts av den italienska läkemedelsmyndigheten visar att vaccinet är ”helt negativt” och visar att vaccinet vare sig innehåller endotoxiner eller otillräckliga mängder antigen.

Myndigheterna i Italien har fått in 19 rapporter om misstänkta dödsfall orsakade av influensavaccinet. Men den italienska läkemedelsmyndigheten tror att antalet rapporter främst beror på den stora exponeringen i italienska medier.
Novartis säger i en kommentar att eftersom vaccinet ofta ges till äldre med hög förekomst av hjärtkärlsjukdom är det troliga att patienter dött en naturlig död som felaktigt kopplats till vaccinet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng