Apoex växte snabbast

Apoteket Apoex har utsetts av Dagens industri som årets Supergasell.

3 dec 2014, kl 10:26
0

Gaselltävlingen, som den kallas, är en tävling i tillväxt som funnits i över 15 år. Priset går till det företag som vuxit snabbast i Sverige de senaste tre åren, mätt i procent och som har en omsättning på över 25 miljoner kronor.

I år gick det till Apoex vars omsättning ökat med 1 641 procent mellan 2010 och 2013. Den tillväxten möjliggjordes när Apoex vann upphandlingen om Stockholms läns landstings läkemedelsförsörjning. Efter den upphandlingen har man vunnit ytterligare två. Apoex har idag ett resultat efter finansnetto på 24 miljoner kronor. Företaget ägs av bröderna Johan Patrick och John Berlips som är majoritetsägare.

Till Dagens Industri säger ägarna att drömmen nu är att vinna upphandlingen om Norges läkemedelsförsörjning värd 4 miljarder kronor. Man har 100 personer anställda.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng