Framgångar för lungcancerbehandlingar
Foto: Istockphoto

Framgångar för lungcancerbehandlingar

En studie av en PD1-hämmare mot lungcancer nådde målen i förtid och en annan kandidat är redo för godkännande.

21 apr 2015, kl 11:20
0

En studie av en PD1-hämmare mot lungcancer nådde målen i förtid och en annan kandidat är redo för godkännande.

För andra gången avbryts en studie av Opdivo, nivolumab, i förtid då man redan nått effektmålet. Preparatet från BMS testades mot avancerad icke-småcellig lungcancer av icke-skvamös typ. En oberoende datagranskningsgrupp stoppade studien i förtid då de såg att behandlingen ökade överlevnaden.

Opdivo godkändes förra månaden i USA för behandling av avancerad icke-småcellig lungcancer av skvamös typ. Godkännandet kom en vecka efter att ansökan lämnats in, enligt PharmaTimes.

MSDs PD1-hämmare kan också bli ett annat alternativ för att behandla lungcancer. Bolaget har lämnat in ansökningar till myndigheterna om ett godkännande för Keytruda, pembrolizumab, mot lungcancer av icke-småcellig typ. De senaste forskningresultaten för preparatet visar på en total responsfrekvens på 45 procent bland patienter med en tumörtyp som uttrycker PD-L1.

Båda preparaten är redan godkända mot malignt melanom i USA.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng