Annons

Förhandlingar med Alliance Boots fortsätter

Under veckan har diskussionerna mellan Farmacevtföretagarna och
Alliance Boots fortsatt. Målet är att presentera mer detaljerad
information innan anbudstiden för de statliga småföretagarapoteken går
ut.

27 jan 2010, kl 14:08
0

Annons

Diskussionerna om hur samarbetet mellan brittiska Alliance Boots och Farmacevtföretagarna ska se ut har fortsatt under veckan. Några av de frågor som ska klargöras är hur ägandeförhållandena ska fördelas mellan de båda, vilka tjänster som ska ingå och hur bolagsstyrningen ska se ut.  Att styrelsen ska ha representanter från båda håll är klart men inte fördelningen.

Sverker Littorin, ordförande i Farmacevtföretagarna säger att det går enligt planen.
– Det är mycket praktiska saker som ska lösas, från sortiment till lokaler, säger han.

Den 12 februari går anbudstiden ut för de som vill lägga bud på de apotek som säljs av statliga Apoteksgruppen. Målet är enligt Sverker Littorin att intresserade småföretagare ska kunna få mer detaljerad information om vad Farmacevtföretagarnas samarbete innebär innan dess.
– Det kanske inte är ett slutgiltigt besked men någonting kommer innan dess.

Om det blir ett samarbete kommer Boots att vara varumärket och det egna produktsortimentet kommer att finnas på de berörda apoteken. Norge, där ett liknande samarbete finns, kommer att användas som en modell och de svenska småföretagarna kan få uppbackning av en arbetsgrupp med personer från den norska organisationen.
– Vi har sagt att vi ska vara det privata professionsalternativet med fokus på kompetensutveckling och farmacevtiska tjänster. Alliance Boots är föregångare på det området vilket är viktigt, säger Sverker Littorin.