För mycket Reductil på bantningssida

På hemsidan viktlinjen.se som företaget Abbott Scandinavia AB står bakom nämns deras eget preparat Reductil (sibutramin) alltför många gånger. Företaget får nu en bot av IGM för felaktig marknadsföring.

27 nov 2008, kl 15:00
0

Redan i tidigare ärenden har Abbott fällts för att ha marknadsfört den egna produkten Reductil på den aktuella hemsidan. Hemsidan vänder sig till allmänheten och får därför inte innehålla reklam för specifika varumärken.

Trots detta har Abbott fortsatt att ta flitigt nämna Reductil på sidan vilket IGM anmärkt på. IGM har också noterat att informationen på sidan inte är aktuell då den inte tar upp ett alla godkända läkemedel för behandling av övervikt.

Abbott svarar att de beslutat att tidigarelägga en planerad nedstängning av viktlinjen där sidan ska uppdateras. De skriver också att vissa delar av sidan varit en chatt där patienterna själva skrivit om läkemedel och att företaget inte sållat bland dessa. De anser att det inte är deras ansvar att Reductil nämns i chatten. IGM menar att Abbott har struntat i tidigare beslut och företaget straffas därför med dubbel avgift. Totalt ska företaget betala 160 000 kronor.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng