Annons

För dyrt för Tyskland

Astrazeneca och Bristol-Myers Squibb har beslutat att dra in sitt nya diabetesläkemedel i Tyskland. Skälet är att man inte anser sig få nog betalt.

16 dec 2013, kl 10:38
0

Annons

De två företagen som marknadsför läkemedlet Forxiga (dapagliflozin) för behandling av typ II-diabetes har beslutat dra in försäljningen på den tyska marknaden på grund av en tvist om priset. De tyska myndigheterna anser inte att Forxiga ger några fördelar jämfört med andra behandlingar.

Samtidigt verkar det nu lossna för försäljning i USA av Forxiga. Där har FDA ställt sig tveksamma till dapagliflozin bland annat på grund av den kardiovaskulära riskprofilen och farhågor för leverskador. Nu tycks läkemedelsmyndighetens rådgivande kommitté vara lugnade och ett positivt besked för företagen tros komma inom kort.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng