Fokus på läkemedelssäkerhet

Fokus på läkemedelssäkerhet

Hur är Sveriges beredskap för ebola och hur kommuniceras nytta-riskbalansen bäst till patienter? Det kommer att diskuteras under Läkemedelskongressen.

14 okt 2014, kl 08:10
0

Göran Lidgren

Läkemedelskongressen är Apotekarsocietetens årligen återkommande kongress för att stödja kompetensutveckling och nätvekande för alla som är verksamma inom läkemedelsområdet. Förra året hade Läkemedelskongressen temat smärta, och i år ligger fokus på läkemedelssäkerhet.

Under dagen hålls parallella föreläsningar om olika aktuella aspekter på läkemedelssäkerhet. 
– Kongressen inleds med en debatt om läkemedels nytta och risker, vilken jag hoppas ska vara intressant och tankeväckande. Sedan kommer statsepidemiolog Anders Tegnell att tala om Sveriges beredskap för smittsamma sjukdomar som till exempel ebola, säger Göran Lidgren, kongressansvarig.   

Andra programpunkter är hur läkemedelssäkerhet kommuniceras, vad apotek kan göra för att minska risken för antibiotikaresistens och läkemedelssäkerhet i egenvårdshyllan. 
– Det är en spännande dag med aktuella programpunkter som gör att man håller sig ajour inom läkemedelsområdet, säger Göran Lidgren.  

Läkemedelskongressen hålls under en dag, den 20 oktober, i centrala Stockholm. 
– Vi har upplevt att många har ont om tid, även för kompetensutveckling. Därför har vi valt att fokusera på en dag i år, säger Göran Lidgren. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng