Fler örtpreparat spetsade med läkemedel

Läkemedelsverket har hittat ett antal potenshöjande medel i
detaljhandeln som visat sig innehålla läkemedelssubstanser. I de så
kallade örtpreparaten finns höga halter av tadalafil.

15 jun 2011, kl 12:41
0

Annons

Produkterna det gäller säljs bland annat under namnen Black Bull och Secret for men. De finns i detaljhandeln och marknadsförs som kosttillskott och enligt innehållsförteckningen ska de bestå av bland annat kinesisk jamsrot, gräslök, och kryddnejlika. Men när personal vid Läkemedelsverket analyserade preparaten visade det sig finnas även annat.

I båda produkterna kunde man konstatera höga doser av tadalafil, den aktiva substansen i Cialis och Adcirca. Att ta tabletter med tadalafil kan innebära en särskild risk för personer som behandlas med läkemedel mot kärlkramp och andra hjärt- kärlsjukdomar påpekar Läkemedelsverket.

I maj gick Läkemedelsverket ut och varnade för att produkten MP Gold innehöll höga halter av både sildenafil och tadalafil.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng