Barn fick för lite narkos under operation

Barn fick för lite narkos under operation

Ett barn som opererades fick av ett misstag inte sövningsmedlet under en tid under operationen.

2 okt 2017, kl 08:40
0

Operationen ägde rum vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i början av sommaren 2016. Under operationen då patienten skulle vara sövd noterade personalen tecken på att patienten var stressad. Man upptäckte då att en trevägskran där narkosmedlet skulle infunderas av misstag var avstängd och att patienten inte hade fått den tillförsel av narkosmedel som var tänkt.

Patienten fick då mera narkosmedel och operationen kunde avslutas utan problem. Patienten led inga fysiska men av det inträffade, skriver sjukhuset i sin lex Maria-anmälan.

Men patienten uppgav efter operationen att han hade varit medveten under delar av operationen, och att han hade upplevt detta som mycket obehagligt.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har beslutat att avsluta ärendet och inte vidta några ytterligare åtgärder. Vårdgivaren har vidtagit tillräckliga åtgärder för att något liknande inte ska inträffa igen, bedömer IVO.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng