Fel dosering av Pradaxa

Fel doser av blodförtunnaren dabigatran kan få allvarliga konsekvenser. Norska läkemedelsverket har fått rapporter om feldosering av blodförtunnaren dabigatran.

3 mar 2011, kl 18:38
0

Annons

Dabigatran, Pradaxa, är en ny antikoagulantia som i Europa är godkänd för att förebygga ventrombos efter operation. Den har ännu inte godkänts för behandling av förmaksflimmer här, men är det sedan nyligen ibland annat USA.

Läkemedelsverket i
Norge har dock fått information om norska patienter som fått fel dos Pradaxa vid förmaksflimmer. Något som kan leda till allvarliga komplikationer varnar myndigheten på sin hemsida.
? Läkare som förskriver dabigatran utanför godkänd indikation måste se till att vara ordentligt insatta i användningen och se till att doseringen blir riktig, säger överläkaren Steinar Madsen på myndigheten till norska Dagens Medisin.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng