FDA varnar för leverskador av hepatit C-läkemedel

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, går ut och varnar för allvarliga biverkningar av hepatit C-läkemedel.

23 okt 2015, kl 10:32
0

Det är läkemedlet som i Sverige heter Viekirax som myndigheten har utvärderat efter att inrapporterade biverkningar har sammanställts.

Viekirax är ett virushämmande läkemedel som används som behandling av vuxna med kronisk hepatit C. De aktiva substanserna är ombitasvir, paritapevir och ritonavir.

Myndigheten skriver på sin hemsida att läkemedlet kan orsaka allvarlig leverskada, främst hos patienter med en underliggande avancerad leversjukdom.

Efter granskningen kräver nu FDA att läkemedelstillverkaren Abbvie ska lägga till ny information om riskerna på läkemedelsetiketten.

Om patienter som tar läkemedlet får biverkningar i form av trötthet, svaghet, illamående, gula ögon eller hud bör dessa kontakta sin läkare eftersom det kan vara tecken på försämrad leversjukdom, skriver FDA.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng