FDA uppdaterar översyn av kolesterolsänkare

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA har slutfört sin granskning av den så kallade Enhancestudien där ett kombinationspreparat, Ezetrol, med simvastatin och ezetimibe jämfördes med simvastatin.

9 jan 2009, kl 13:09
0

Granskningen genomfördes eftersom preliminära resultat från studien inte visade på någon signifikant skillnad i förtjockningen av halsartärerna hos patienter som behandlats med kombinationspreparatet jämfört med de som fått simvastatin. Att mäta tjockleken av halsartärer anses vara en biomarkör för hjärt-kärlsjukdom.

Men enligt
FDA:s senaste uppdatering fanns det, efter två års behandling, inte någon signifikant skillnad mellan de som fått kombinationen jämfört med de som enbart behandlats med simvastatin. Däremot sjönk LDL-halterna mest i den grupp som behandlades med kombinationspreparatet.
Resultatet från Enhance-studien förändrar inte FDA:s syn på fördelarna med att sänka LDL-kolesterol, skriver myndigheten i sin rapport.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng