Annons

FDA tillbakavisar snabbehandling för hpv-vaccin

Merck kommer åtminstone det här året ut att vara ensamma försäljare av hpv-vaccin på den amerikanska marknaden. FDA avslog nämligen en begäran om snabbare behandling av vaccinet. I Europa förväntas det andra vaccinet godkännas under sommaren.

4 jun 2007, kl 11:38
0

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten,FDA anser inte att GSK:s vaccin mot hpv-virus ska snabbehandlas. Det innebär att Merck kommer att vara ensamma på den amerikanska marknaden åtminstone det här året ut. Nu får GSK:s vaccin gå via den reguljära processen vilket innebär att det tar cirka tio månader mot sex jämfört med om FDA godkänt en snabbare handläggning. På marknaden i USA kommer GSK:s vaccin att finns troligtvis 2008.

I Europa räknar företaget med att ha ett godkännande klart under sommaren. I Australien godkändes detta andra hpv-vaccin nyligen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng