FDA skyndar på godkännande av pertuzumab

FDA kommer att göra en prioriterad och skyndsam granskningsprocess av ett nytt läkemedel mot HER2-positiv bröstcancer, pertuzumab. Detta kan leda till ett godkännande inom kort.

9 feb 2012, kl 15:56
0

I slutet av förra året visade en studie att pertuzumab är en effektiv tilläggsbehandling vid HER2-positiv bröstcancer, när den ges tillsammans med trastuzumab och docetaxel. FDA ska nu skynda på granskningsprocessen av ansökan, med en så kallad prioriterad granskning. Den ska inte ta mer än 6 månader, jämfört med vanligtvis 10 månader.

Ungefär 15-20 procent av alla kvinnor med bröstcancer har HER2-positiv bröstcancer, som är en särskilt aggressiv typ.

– Vi har forskat på HER2-positiv bröstcancer i mer än 30 år, och vi hoppas att en skyndsam granskning ska hjälpa oss att snabbt få ut ett läkemedel till de personer som kämpar mot denna aggressiva sjukdom, säger Hal Barron vid Roche i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng