FDA godkänner nytt hiv-medel

Hiv-läkemedlet Isentress har godkänts i USA. Läkemedlet är det första i klassen integrashämmare.

16 okt 2007, kl 11:44
0

Annons

På kort tid har två läkemedel mot hiv med nya verkningsmekanismer introducerats. I augusti godkände FDA Pfizers preparat Selzentry (maraviroc) och nu har myndigheten även godkänt MSD:s läkemedel Isentress (raltegravir).

Många patienter blir resistenta mot behandling med hiv-läkemedel, vilket gjort att behovet av läkemedel med nya verkningssätt varit stort. Selzentry är en så kallad CCR5-antagonist som hindrar virus från att infektera immunceller. Isentress är en så kallad integrashämmare som verkar genom att hämma bildningen av virus-RNA för att nya viruspartiklar inte ska bildas.

Isentress ges som tablett två gånger dagligen i kombination med andra läkemedel och är avsedd för patienter som inte har uppnått tillräcklig effekt av tidigare behandling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng