Annons

FDA godkänner ändring av märkning av candesartan

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt en ändrad märkning av blodtryckssänkaren candesartan (Atacand, Astrazeneca). Det innebär att Astrazeneca kan hävda att angiotensin II-antagonisten candesartan är bättre än konkurrenten losartan (Cozaar, MSD) på att sänka blodtrycket. Beslutet kommer efter en enig rekommendation i somras av FDA:s ?Cardiovascular and Renal Drugs Advisory Committee?. ? Vi kommer att […]

19 sep 2002, kl 20:32
1

Annons

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt en ändrad märkning av blodtryckssänkaren candesartan (Atacand, Astrazeneca). Det innebär att Astrazeneca kan hävda att angiotensin II-antagonisten candesartan är bättre än konkurrenten losartan (Cozaar, MSD) på att sänka blodtrycket. Beslutet kommer efter en enig rekommendation i somras av FDA:s ?Cardiovascular and Renal Drugs Advisory Committee?.

? Vi kommer att med omedelbar verkan ändra märkningen i USA, säger Staffan Ternby, informationschef på Astrazeneca.

Båda läkemedlen tolereras väl och sänker både systoliskt och diastoliskt blodtryck vid maximal rekommenderad dos. För den utökade märkningen förlitar sig FDA på data som visar att 32 mg candesartan sänker systoliskt och diastoliskt blodtryck med 3 respektive 2 mm mer vid lägsta nivån än vad losartan gör.

? Det här kommer att ge oss ytterligare vind i seglen på den amerikanska marknaden där losartan är den största konkurrenten.

Enligt Staffan Ternby är ingen ändring aktuell i Sverige.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Har fått Candesartan Kirka 16 mg utskriven för högt blodtryck. Jag har också diagnosen M- komponent. Läste i bipacksedeln att förekomsten av röda och vita blodkroppar kan förändras när man äter Candesartan Kirka. Vad innebär det då för M – komponenten?
    Mvh
    Roland.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng