FDA anklagar Ranbaxy för förfalskningar

Amerikanska läkemedelsverket, FDA, har sedan i höstas legat i bråk med
det indiska läkemedelsföretaget Ranbaxy. Nu säger FDA att en av
Ranbaxys fabriker medvetet förfalskat data som de skickat in till
myndigheten.

26 feb 2009, kl 12:36
0

Annons

I september förra året stoppade FDA all import av läkemedel från två av Ranbaxys indiska fabriker på grund av bristande säkerhet. Sedan dess har utredningar pågått, och nu menar FDA att företagets fabrik Paonta Sahib har skickat in falska säkerhetsdata till myndigheten.

FDA stoppar därmed alla ansökningar från fabriken. Både när det gäller ansökningar om produktion av redan godkända läkemedel och ansökningar om produktion av läkemedel som ännu inte blivit godkända. Även ansökningar som rör läkemedel som ska produceras i USA, men där ansökningarna refererar till data från Paonta Sahib, stoppas till vidare.

För att FDA ska börja arbeta med ansökningarna igen måste Ranbaxy samarbeta med FDA och ta fram en plan för att framtida data från fabriken inte ska vara falska.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng