Falskt cancerläkemedel i USA

Förfalskade förpackningar av cancerläkemedlet Avastin har hittats i USA. Det falska läkemedlet saknar det aktiva ämnet bevacizumab.

15 feb 2012, kl 13:38
0

Annons

Enligt nyhetsbyrån Reuters blev Roche kontaktat av en hälsovårdsmyndighet utanför USA, som informerade om en förfalskning av deras storsäljare Avastin. Det falska läkemedlet kommer inte från USA, men myndigheten vill inte avslöja vilket land det rör sig om.

Det förfalskade läkemedlet ser annorlunda ut jämfört med det äkta. Medan Avastin i USA marknadsförs av Roche:s företag Genentech, står istället Roche angivet på det förfalskade läkemedlet. Läkemedelsmärkningen är skriven på franska istället för engelska och även förpackningsnummer samt utgångsdatum skiljer sig från originalet. Enligt Genentech saknar läkemedlet det aktiva ämnet bevacizumab. Det är okänt hur mycket läkemedel som finns ute på marknaden och den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA informerar nu sjukvårdspersonal i USA.

?Vi arbetar tillsammans med FDA och polis för att utreda detta och fastställa källan till det förfalskade läkemedlet, samt förhindra ytterligare spridning.?, skriver Genentech i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng