EU:s pharmapaket blir försenat

EU-kommissionen skulle ha presenterat sitt förslag om ny lagstiftnings
inom läkemedelsområdet i morgon, den 21 oktober. Men lagförslaget är
försenat och skjuts på framtiden.

20 okt 2008, kl 16:48
0

De som väntar på att få veta innehållet i EU-kommissionens stora så kallade pharmapaket får ge sig till tåls ännu ett tag. Det blir ingen presentation av förslaget imorgon som planerat. Ton van Lierop, talesperson på EU-kommissionens direktorat för näringsliv och industri, förklarar förseningen enligt nyhetsbrevet Pharma oneline, med lagtekniska svårigheter.
 
EU-kommissionens pharmapaket väntas innehålla tre huvuddelar. Dessa är ett förslag som tar upp reklam och information om receptbelagda läkemedel till patienter. Förslaget har varit mycket omdebatterat eftersom låter det allmänna förbudet mot direkt marknadsföring av receptbelagda läkemedel att vara kvar, men samtidigt tillåta att ytterligare information till allmänheten via media. Ett direktiv tar upp att reglerna för läkemedelssäkerhet bör uppdateras och det tredje är ett lagförslag om uppdatering av de nuvarande reglerna för att bekämpa förfalskade läkemedel.

EU-kommissionen har inget nytt datum för när paketet ska presenteras utan meddelar att de ska återkomma med den informationen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng