EU lägger ner förundersökning mot Sanofi-Aventis

Franska Sanofi-Aventis lät inte EU-kommissionens utredare ta del av ett
dokument tidigare i år. Kommissionen påbörjade en utredning om
företaget begick ett brott genom att undanhålla dokumentet. Nu har de
beslutat att utredningen läggs ner.

21 okt 2008, kl 11:10
0

I början av året startade EU-kommissionen ett omfattande arbete för att utreda konkurrenssituationen bland de europeiska läkemedelsföretagen. Utredningen, som ska vara klar senare i år, syftar till att upptäcka om det finns överenskommelser mellan företag som har patent och de som producerar generika.

Som en del i arbetet gjorde kommissionen oanmälda besök på flera läkemedelsföretag. I början av året kom utredarna till Sanofi-Aventis men där stötte de på patrull. Företaget vägrade lämna ifrån sig vissa dokument om kommissionens utredare inte kunde visa upp en husrannsakan. En sådan utfärdades av franska myndigheter och dokumentet släpptes från företaget.

EU-kommissionen beslöt att undersöka om företaget begått ett brott genom att vägra ge ut information och en förundersökning startades i juni. Men nu meddelar de att utredningen läggs ner. Som skäl anger de att Sanofi-Aventis är fullt medvetna om vad som krävs av dem för att de ska följa lagen.  

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng