Europeisk jättefusion på väg

Den franska läkemedelsjätten Sanofi-Synthelabo har lagt ett så kallat fientligt bud på den fransk-tyska rivalen Aventis. Budet på 440 miljarder kronor avvisas dock, enligt nyhetsbyrån AFX.

26 jan 2004, kl 14:56
0

Annons

Talesmän för Aventis säger dock att styrelsen fortfarande överväger budet från Sanofi-Synthelabo.

Det har länge spekulerats om en fusion mellan de båda mellaneuropeiska läkemedelsföretagen. För ett år sedan indikerade bolagens vd:ar, Jean-Francois Dehecq (Sanofi-Synthelabo) och Igor Landau (Aventis), i tidningsartiklar att en affär är möjlig. De båda storföretagen är resultat av tidigare fusioner mellan Sanofi och Synthelabo respektive Hoechst Marion Roussel och Rhone Poulenc Rorer.

Enligt TT ser de flesta analytiker positivt på ett eventuellt samgående.

Det kombinerade bolaget skulle enligt Dagens Industri, som citerar analysfirman Natexis Bleichroeder, bli det näst största läkemedelsbolaget i världen med en omsättning på cirka 24,9 miljarder euro.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng