Europa mer produktivt än USA

Trots att Europa satsar betydligt mindre på biomedicinsk forskning per
capita än USA, genererar investeringen generellt fler vetenskapliga
publikationer.

5 okt 2011, kl 12:31
0

Annons

Det visar en ny rapport, uppger Pharmatimes online. Trots att satsningen på biomedicinsk forskning i Europa endast kommer upp i 53 procent av den amerikanska forskningsinvesteringens lägstanivå har Europas del av den biomedicinska forskningen varit relativt stabil över de senaste 14 åren. USA:s del har däremot minskat.

USA:s andel av biomedicinska publikationer minskade med 4,6 procent mellan 1996 och 2009, medan EU:s andel bara minskat med 0,6 procent. Under 2009 stod Europa för 38 procent av världens biomedicinska publikationer, medan USA stod för 33 procent.

Å andra sidan var impaktfaktorn för de amerikanska publikationerna högre än för de europeiska. USA:s andel av citeringar var 50 procent mellan 1996 och 2007 medan Europas andel var ungefär 40 procent. Dock minskade USA:s andel med 5,2 procent under perioden medan Europa ökade med 3,5 procent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng