Enighet om kliniska prövningar

Kortare tid för handläggning av kliniska prövningar och ansökning via en gemensam webbportal. Det är saker som EUs medlemsländer enats om.

13 jan 2014, kl 11:49
0

EU-länderna har kommit överens om ett nytt förslag till förordning för kliniska prövningar. Enligt förslaget, Clinical Trials Directive, ska handläggningstiden för att godkänna en prövning förkortas med fem dagar till att bli 60 dagar, rapporterar nyhetsbrevet Läkemedelsmarknaden.

Just handläggningstiden har varit en diskussionsfråga där EU-kommissionen velat korta den ytterligare men ministerrådet ansåg att det inte gick utan att riskera patientsäkerhet och kvalitén.

Enligt förslaget till den nya förordningen ska alla ansökningar om kliniska prövningar göras via en gemensam webbportal. Alla ansökningar kommer också att samlas i en databas som också innehåller en summering resultatet från varje prövning.

Den nya förordningen väntas träda i kraft tidigast om två år.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng