EMEA vill gynna små och medelstora företag

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMEA har nu färdigställt sin “Roadmap to 2010”, ett framåtblickande dokument där myndigheten stakar ut sin vision och strategi för de närmaste halvdecennniet. Dokumentet innehåller elva punkter med konkreta åtgärder, bland annat vill myndigheten erbjuda incitament för små och medelstora företag.

11 mar 2005, kl 11:45
0

“Vägkartan” berör dels implementeringen av den nya läkemedelslagstiftningen som ska träda i kraft i medlemsländerna i höst, dels ett antal ytterligare initiativ med syfte att förbättra tillgången på läkemedel och deras kvalitet, säkerhet och effektivitet i Europa.

EMEA vill bland annat effektivisera den centrala godkännandeproceduren, utan att det går ut över den vetenskapliga kvaliteten, och verka för en förstärkt säkerhetsuppföljning via riskhanteringsplaner.

Bland de konkreta åtgärder som listas i dokumentet ingår bland annat skapandet av ett ?Network of excellence? på EU-nivå med de bästa vetenskapliga experterna i Europa inom läkemedelsområdet, som bland annat ska verka inom områden där expertisen idag anses otillräcklig. EMEA vill också göra en översyn och förbättring av systemet för vetenskaplig rådgivning, och erbjuda incitament för små och medelstora företag.

Under tre månader har 65 samarbetspartners; nationella myndigheter, patientorganisationer, läkemedelsföretag bidragit med synpunkter som vägts in i arbetet.

EMEA:s Roadmap to 2010 finns tillgänglig på myndighetens webbplats ? se länk i högermarginalen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng