Eliquis får utökad indikation

Pfizers blodförtunnare godkänt för förebyggande av stroke hos patienter med förmaksflimmer.

22 nov 2012, kl 11:55
0

Preparatet Eliquis (apixaban) tillhör den nya generationens blodförtunnande läkemedel och verkar genom att hämma faktor Xa som är viktigt för koagulationen. Det är sedan tidigare godkänt för behandling av personer som opererats för att byta knä- eller höftleder för att förebygga blodproppar.

Godkännandet baseras på två fas 3-studier, Aristotle och Averrose, där 24 000 patienter med förmaksflimmer deltagit. Patienter med förmaksflimmer löper omkring fem gånger större risk att drabbas av stroke.

Den fullständiga indikatioen för Eliquis är prevention av stroke och systemisk embolism hos vuxna patienter med icke-valvulärt förmaksflimmer och med minst en riskfaktor såsom tidigare stroke, TIA- attack, äldre än 75 år, hypertoni, diabetes eller symptomatisk hjärtsvikt.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng