Dyrare hjärtmediciner i Eskilstuna

Gösta Lööf och Anders Stjerna vid sjukhusapoteket respektive kardiologkliniken vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna har studerat förändringen i förskrivningsmönstret av kardiovaskulära läkemedel i Eskilstunatrakten.Genom att studera förskrivningen i maj varje år mellan 1992 till och med 1996 har man kunnat se en förskjutning av kostnaden från de billigare betablockerarna till de dyrare ACE-hämmarna, kalciumflödeshämmarna och lipidsänkande […]

23 jul 2002, kl 02:38
0

Annons

Gösta Lööf och Anders Stjerna vid sjukhusapoteket respektive kardiologkliniken vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna har studerat förändringen i förskrivningsmönstret av kardiovaskulära läkemedel i Eskilstunatrakten.
Genom att studera förskrivningen i maj varje år mellan 1992 till och med 1996 har man kunnat se en förskjutning av kostnaden från de billigare betablockerarna till de dyrare ACE-hämmarna, kalciumflödeshämmarna och lipidsänkande läkemedel. Intressant nog har mängden förskrivna läkemedel ur samtliga fyra grupperna, alltså även betablockerarna, ökat under samma tid. Detta trots att kostnaden för betablockerarna alltså har sjunkit.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng