Drev apotek utan tillstånd

Apotekskedjan Alliance har drivit två apotek i Norge utan godkännande. Det norska läkemedelsverket har varnat företaget.

16 okt 2008, kl 10:57
0

Enligt norsk lag ska den apotekare som driver ett apotek godkännas av norska läkemedelsverket innan han eller hon tillträder tjänsten. Apotekskedjan Alliance varnas nu av Legemiddelverket för att två apotek drivits utan att tillstånden varit klara.

Legemiddelverket anser
att det är allvarligt att Alliance UniChem har försummat sina plikter och anser att detta antyder att apotekslagens bestämmelser inte tas på allvar, står det i varningen. Speciellt som det inte är första gången som apotekskedjan varnats för liknande försummelse.

Det är inte vanligt
att apotek drivs utan erforderliga tillstånd, men när det händer kan rätten att driva apotek dras tillbaka, varnar Legemiddelverket.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng