Dosföretag stämmer landsting

Apotekstjänst stämmer nu sju landsting på drygt 12 miljoner kronor var.

11 mar 2014, kl 11:13
0

Överklaganden och stämningar avlöser varandra på den nya dosmarknaden.

Nu senast är det Apotekstjänst som stämt den så kallade sjuklövern på 12 miljoner kronor per landsting.
Sedan i höstas ansvarar företaget för leveranserna av dosläkemedel till de sju landstingen Värmland, Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Sörmland, Västmanland och Örebro.

Bakgrunden till stämningen är att Apotekstjänst anser att landstingen brutit mot lagen om offentlig upphandling då de enbart erbjudit Apotekstjänst ett avtal på ett år. Apotekstjänst fick ta över efter att man överklagat beslutet om att dosföretaget Svensk Dos skulle sköta dosleverenserna. I stämningsansökan påpekar Apotekstjänst också att man  fått felaktiga volumuppgifter. Antalet läkemedel som ska hanteras har blivit större än i det ursprungliga avtalet, 700 istället för 400 läkemedel.

Företaget har tidigare krävt extra pengar från Västra Götalandsregionen och Region Halland.
-Vi kommer att svara med att lämna in en så kallad fastställelsetalan, det betyder att vi markerar att det ingångna avtalet är det som gäller, säger Jens Karlsson jurist i Uppsala läns landsting.

 
Uppdaterad 14.30
 
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng