Dödstalet stiger för heparin

Nu misstänks 62 personer istället för 19 ha avlidit i USA till följd av
en förorenad form av det blodförtunnande medlet heparin, rapporterar
det amerikanska läkemedelsverket, FDA.

9 apr 2008, kl 11:56
0

I mitten av februari drog Baxter tillbaka sitt heparin från den amerikanska marknaden. Orsaken var ett kraftigt ökat antal biverkningsrapporter och 19 dödsfall. FDA slog därefter fast att heparinet var kontaminerat, förmodligen på grund av förorenat råmaterial från Kina.

FDA har nu gått ut med ny information om antalet dödsfall som tros ha ett samband med det kontaminerade heparinet. Sedan början av 2007 har FDA tagit emot 103 rapporter om patienter som avlidit efter heparinanvändning, varav 91 stycken under 2008. Av dessa led 62 patienter av de symptom som associerats med Baxters kontaminerade heparin.

Men det är ännu inte fastställt hur många av de avlidna som behandlats med heparin från Baxter och inte heller om dödsfallen beror på den kontaminering man hittat.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng