Det enda rätta enligt Medstops vd

Medstop var den privata kedja som var först med att öppna efter omregleringen. Efter tre år köps de av Oriola-KD. En bra affär enligt Fredrik Söderberg vd på Medstop.

8 apr 2013, kl 14:14
0

Fredrik Söderberg, vd Medstop.

"Är man inte störst måste man vara snabbast."

Den 17 januari 2010 invigdes Medstops apotek på Kungsholmen i Stockholm. Som det allra första av de privata apoteken blev öppningen av stort symboliskt värde. Nu tre år senare meddelar Orialo-KD som äger Kronans Droghandel att de planerar att köpa Medstop.

Enligt nuvarande ägaren, riskkapitalbolaget Segulah, värderas Medstop med sina 65 apotek till 1 460 miljoner kronor. Fredrik Söderberg, vd för Medstop, säger att affären är helt rätt.
– Som apoteksmarknaden ser ut nu med en förhållandevis låg lönsamhet och en stark statlig marknadsledare så krävs det konsolidering. Storleken kommer att ha betydelse framöver det är helt klart. Men visst har jag tudelade känslor på ett personligt plan även om det här är det absolut bästa för Medstop nu.

Precis som företrädare för Oriola-KD menar Fredrik Söderberg att de två kedjorna kompletterar varandra på ett bra sätt och att överlappningen i princip är obefintlig. Enligt honom kommer inga apotek att stänga och personalen kommer att få behålla sina jobb.  Hur sammanslagningen kommer att gå till mer i detalj kommer att presenteras först efter att Konkurrensverket och Läkemedelsverket gett klartecken vilket förväntas bli innan sommaren.

Fredrik Söderberg säger att Oriola-KD blir en trygg hamn för Medstop att vila i efter tre år på en stormig apoteksmarknad.
– Jag är väldigt stolt över det företag som vi har byggt upp på kort tid men också övertygad om att den här affären är det absolut bästa och mest ansvarsfulla för verksamheten Vi var den första privata aktören på marknaden och blir även den första aktören som konsoliderar densamma. Är man inte störst måste man vara snabbast, säger Fredrik Söderberg.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng