De prisas för innovativa inhalatorer

Företaget Iconovo som tillverkar inhalatorer för medicinskt bruk utsågs i dag till vinnare av Lunds Innovationspris 2015.

6 nov 2015, kl 13:53
0

Annons

Inhalatorer förknippas ofta med astmamedicin, men det rätt design kan inhalatorer användas till flera olika typer av läkemedel. Som exempelvis att ge vaccin via inhalation. Projektet ICOone som drivs av Iconovo går ut på att utveckla en torrpulverinhalator för inhalation av läkemedel. Den är tänk att användas i första hand för vaccin men även för exempelvis behandling av icke-kroniska sjukdomar då endast ett fåtal doser ska ges och till akutläkemedel.

– Fantastiskt roligt att inhalerat vaccin har fått denna uppmärksamhet. Min förhoppning är att detta ska uppmuntra fler att forska på inhalerade läkemedel, säger Orest Lastow, vd för Iconovo, i ett pressmeddelande.

Priset delas ut för tolfte gången av LU Innovation och PwC.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng