Danskt bolag ska utveckla vaccin för USA

Bavarian Nordic har tecknat ett avtal med USA för att utveckla vaccin mot smittkoppor och Marburgvirus.

20 jun 2012, kl 12:00
0

Det danska läkemedelsbolaget Bavarian Nordic har tecknat ett avtal med National institutet of allergy and infectious diseases, NIAID, om att utveckla vaccin som ska användas vid ett eventuellt virusrelaterat terrordåd.

Kontraktet, som är värt 4,4 miljoner dollar (cirka 30 miljoner kronor), sträcker sig över två år. Då ska företaget fokusera på den prekliniska utvecklingen av vaccin som ska påskynda kroppens immunförsvar efter att ha utsatts för avsiktliga utsläpp av patogener som anses vara ett hot mot folkhälsan. Företaget ska främst fokusera på det som amerikanska myndigheter anser vara den största hälsofaran, som smittkoppor och Marburgvirus som ligger bakom blödarfeber.

Om Bavarian Nordic lyckas med vaccinkandidaterna kan avtalet förlängas och då innefatta kliniska fas I-studier. Avtalet värderas då till mer än 100 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng