Dansk läkemedels-vd toppar lista

Årets bäst presterande vd basar över ett läkemedelsföretag, danska Novo Nordisk.

14 okt 2015, kl 09:34
0

Lars Rebien Sørensen

Det är Harvard Business Review som i år toppar sin lista med Lars Rebien Sørensen, vd för det danska läkemedelsföretaget Novo Nordisk.

Han tillhör inte de bäst betalda, han har till exempel aldrig hamnat i toppen på någon lista över bäst betalda verkställande direktörer.
Toppar den här listan gör han bland annat för Novo Nordisk finansiellt starka ställning, men också utifrån företagets åtgärder på det miljömässiga och sociala området.
Sedan Lars Rebien Sørensen tog över vid millennieskiftet har det, på diabetes fokuserade företaget, mer än tiodubblat aktieägarnas pengar, enligt Fierce Pharma.

Under flera år har företagets resultat mätts också i ljuset av miljömässiga hänsyn samt vilket ansvar man tar som arbetsgivare och samhällsmedborgare.
Det här är så kallade ”mjuka” åtgärder som på längre sikt ger hård avkastning, kommenterar Fierce Pharma. ”Ett företags sociala ansvar är ingenting annat än att på längre sikt maximera värdet på företaget”, enligt motiveringen till topplaceringen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng