Dagen efter-piller leder inte till oskyddat sex

En ny studie bekräftar att tonåringar som har tillgång till så kallade dagen efter-piller inte har oskyddat sex i större utsträckning än andra ungdomar.

8 apr 2004, kl 10:52
0

Annons

Studien, som omfattade 301 kvinnor, visade att ungdomar som i förväg fått tillgång till läkemedlen inte använde andra preventivmetoder i mindre utsträckning än ungdomar som bara fått övergripande instruktioner om hur de kunde få tillgång till dagen efter-tabletter.

Hos de som fått läkemedlen i förväg uppstod färre graviditeter, men frekvensen av nyupptäckta sexuellt överförbara sjukdomar var ungefär densamma som i kontrollgruppen.

Studien leddes av Melanie Gold vid University of Pittsburgh i USA och publicerades i aprilnumret av tidskriften Journal of Pediatric and Adolescent Gynecology. Den refererades igår av nyhetstjänsten Reuters Health.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng