Crestor minskar inte risken att dö

Aztrazenecas statinpreparat Crestor påverkar inte dödligheten hos patienter med hjärtsvikt. Det visar den stora internationella Corona-studien.

6 nov 2007, kl 18:40
0

Coronastudien är genomförd i 21 länder och omfattar drygt 5000 äldre patienter med hjärtsvikt. Patienterna behandlades med Crestor (rosuvastatin) eller placebo. Patienterna behandlades i genomsnitt i 33 månader, och efter behandlingen hade kolesterolvärdet hos de patienter som fått Crestor sänkts med 45 procent. Även patienternas sjuklighet och inläggningar på sjukhus minskade.

Däremot gick inte den totala dödligheten ned, vilket var studiens primära mätvariabel. Därmed grusades hoppet att minskad dödlighet skulle kunna användas som ett försäljningsargument från Aztrazeneca i den hårt konkurrensutsatta generikamarknaden.

Resultaten från
studien presenteras i veckans nummer av New England Journal of Medicine, och på American Heart Associations årliga möte som hålls i dagarna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng