Carina Jansson ny ordförande för Farmaciförbundet

Britt-Marie Skoglösa avgår efter tolv år som förbundsordförande. Nu tar Carina Jansson över, apotekstekniker från Avesta.

20 maj 2005, kl 17:37
0

Annons

Carina Jansson har suttit i förbundsstyrelsen som ledamot i tolv år, de senaste åren som vice ordförande. Nu tar hon över stafettpinnen som ordförande för förbundets runt 7000 medlemmar.

– Jag är väldigt lycklig över förtroendet, och det ska bli spännande, inte minst med tanke på Bringwell-målet som kan göra att vi har stora utmaningar framför oss.


Den enskilda frågan hon främst vill driva är kompetenskravet för att sälja läkemedel.


– Vi vill inte se att läkemedel säljs ute i handeln utan personal som ha rådgivning, det är den viktigaste frågan just nu.


I den nyvalda förbundsstyrelsen iingår också Gunilla Andersson (Borås), Gunilla Larsson (Stockholm), Anders Nyman (Lund), Christer Ottosson (Stockholm), Ann-Katrin Westermark (Skellefteå) och Katarina Åberg (Visby).

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng